Het eerste € 1.001,-- project is succesvol afgerond!

Op 29 november 2014 organiseerden Gert & Simone van Dam (www.gertensimone.nl) hun eerste huiskamerconcert.Tijdens de voorbereiding van dit eerste concert besloten ze om de opbrengst van deze avond te schenken aan Stichting terminale zorg thuis en hospice Midden-Holland. Zo was het eerste € 1.001,-- project geboren.

Na Rogier Pelgrim in 2014 en Tim Akkerman in 2015 was het gisteren de beurt aan Sandy Dane om het 3e concert van dit project te geven. En met de opbrengst van dit concert is het eerste € 1.001,-- binnen 2 jaar succesvol afgesloten.

Gert geeft aan dat hij in het begin van het project wel twijfels had of het wel zou lukken om het bedrag bij elkaar te krijgen, maar nu naar amper 2 jaar zit het er alweer op. Hij vertelde dat het organiseren van iets wat bij je past eerder energie oplevert dan dat het energie kost. En door het bedrag in deelprojecten te verdelen is het dus helemaal niet onmogelijk om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen.

Zaterdag 19 november was het dus weer tijd voor een huiskamerconcert, de keus was deze keer gevallen op een zangeres na de vorige 2 keer een zanger.

Gert en Simone hadden Sandy en Rudy (haar gitarist) uitgenodigd om voorafgaand aan het concert mee te eten. Dit is altijd een prettige manier om met elkaar kennis te maken.

Na het eten gingen Sandy en Rudy op de bank nog even wat songs doornemen en begonnen de Gert & Simone met het verschuiven van het meubilair en werd de koffie gezet en de tafel als drankenbuffet ingericht.

Al snel stroomden de gasten binnen, nadat iedereen wat te drinken had genomen opende Gert de avond en kon het concert beginnen. Voor de organisatoren is het altijd spannend of de gasten de artiesten goed vinden. Ook deze keer zat dat wel goed. Al snel bewogen de hoofden en voeten mee op de maat van de muziek.

Omdat Sandy haar nummers zelf schrijft kon ze de nummers goed toelichten. En ook de interactie met Rudy was een genot om te zien. En zo werd het al snel pauze. Even tijd voor de gasten om de benen te strekken en wat te drinken en te knabbelen.

Na de pauze werd de draad weer snel opgepakt en met een paar covers kreeg Sandy zelfs de gasten aan het zingen. Oorspronkelijk zou er een selectie van het repertoire gespeeld worden, maar al spelend kwamen toch alles voorbij. Nadat Sandy het laatste lied had gezongen kwam er nog een verrassing. Rudy die zelf ook een band heeft had als promo voor zijn band een muzikaal en hilarische verrassing in petto. Gert vond dit zo leuk dat hij waarschijnlijk Rudy met zijn band gaat boeken. Dat wordt dan geen avond met een singer-songwriter maar een band die er een feestje van gaat maken.

Na afloop bleven de meeste gasten nog even hangen om wat te drinken en na te praten. Ondertussen werden er ook een aantal cd’s verkocht. Sandy had een verrassing door van elke verkochte cd een bedrag te doneren.

Nadat de gasten allemaal weer vertrokken waren was het voor Sandy en Rudy tijd om ook huiswaarts te gaan.

Zowel de artiesten als Gert en Simone vonden het een zeer geslaagd huiskamerconcert. Nadat het meubilair weer op zijn plaats stond en de afwas in de vaatwasmachine stond werd de balans opgemaakt.

Qua sfeer, gezelligheid en muzikaliteit was het een geslaagde avond en ook de opbrengst van deze avond (€ 359,--) was door de giften van de gasten en de bijdrage van Sandy weer mooi. Hiermee kwam er met een totaal opbrengst van € 1.177,-- een eind aan het eerste € 1.001,-- project.