Tekstgrootte
Info voor Verwijzers
Open Huis
ANBI 2014

JCI Gouda overhandigt €4.600,- aan Hospice Midden Holland

Afgelopen woensdag ontving Marianne Boone, directeur van stichting terminale zorg THUIS en Hospice Midden Holland, een symbolische cheque ter waarde van €4.600,- uit handen van JCI Gouda. Het geld was bijeengebracht tijdens de zesde editie van JCI Gouda’s jaarlijkse Dragon Boat Race. Voor de gasten in het hospice schaft men van het geld een zuurstofconcentrator aan en een brancard om bedlegerige bewoners te kunnen verplaatsen.

 

Hospice Midden Holland

"Het Hospice Midden Holland draait op vrijwilligers," benadrukt Boone. "Een zuurstofconcentrator en brancard stonden al een tijdje op onze wensenlijst, maar het is een flinke investering. Wij zijn ontzettend blij dat we dankzij de inzet van JCI Gouda en de opbrengst van de Dragon Boat Race deze zaken alsnog kunnen aanschaffen. Ze kunnen iemands laatste weken wel degelijk aangenamer maken."

 

Soms is het niet mogelijk om mensen in de laatste levensfase thuis te verzorgen. Dan kan een hospice een alternatief zijn waar familie en vrienden de zorg voortzetten samen met goed opgeleide vrijwilligers, verpleegkundigen en de huisarts. Het hospice biedt zorg die is afgestemd op de levensstijl, wensen en mogelijkheden van de bewoner. In een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert, krijgt de bewoner alle aandacht en zorg gericht op de laatste levenstijd. Meer informatie over Terminale zorg thuis en Hospice Midden Holland is te vinden op: http://www.hospicemiddenholland.nl

 

Dragon Boat Race

De Dragon Boat Race werd 4 september jl. gehouden bij Golfclub De IJsselweide. Ondanks het slechte weer kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag met zo’n 150 deelnemers. “JCI Gouda zet zich onder andere in voor maatschappelijk betrokken projecten waarbij fondsenwerving één van de onderdelen is. Ook dit jaar hebben we weer alles op alles gezet om zoveel mogelijk Goudse ondernemers te benaderen en uit te nodigen een bijdrage te leveren voor het Hospice. We hebben laten zien dat wij samen het verschil kunnen maken.” aldus Annette van Wijk, voorzitter JCI Gouda. Zij vervolgt: “Naast alle sponsoren willen wij met name Marco van der Horst van Primera Gildenburgh bedanken voor de geluidsinstallatie en muziek, Brasserie de  IJsselweide voor het faciliteren van het evenement en Hermen Buurman Fotografie voor het nemen van de foto’s.”

 

JCI (Junior Chamber International)

JCI is een internationale netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. JCI is gebaseerd op de pijlers business, community, training en international. Op elk van deze gebieden kunnen leden zich ontwikkelen. De JCI heeft meer dan 170.000 leden in 110 landen. JCI Nederland is sinds 1958 actief en heeft circa 2.000 leden verspreid over 100 lokale organisaties. JCI Gouda is sinds 1968 actief in Gouda en omgeving. Meer informatie over JCI Gouda is te vinden op www.jcigouda.nl.