Eerste dag van opname

Opname en verblijf in Hospice

Op de dag dat u naar het hospice komt, wordt u ontvangen door onze vrijwilligers die op dat moment dienst hebben. Onze ervaring is dat u een ingrijpende beslissing heeft moeten nemen om de laatste periode van uw leven in het hospice door te brengen. Wij realiseren ons dat maar al te goed en onze vrijwilligers zijn voorbereid om u zo goed mogelijk te ontvangen.

Wij doen er alles aan om uw verblijf naar uw wensen te laten verlopen. De coordinator komt dagelijks bij u langs om te zorgen dat de zorg goed verloopt. In het hospice werken veel verschillende mensen dus een goede communicatie tussen u en alle medewerkers is van groot belang. Voor de rapportage is een dossier aanwezig waarin alle disciplines (coordinatoren, vrijwilligers, thuiszorgmedewerkers en huisartsen) hun bevindingen schrijven en alle afspraken noteren. Het dossier staat op naam van de gast en ligt op uw kamer.

Verpleegkundige zorg

De eerste dag maakt u ook kennis met een van de verpleegkundige van Vierstroom. Zij stelt samen met u een zorgplan op waarin staat beschreven welke medische zorg aan u wordt gegeven.

Medicatie

Tijdens uw verblijf in het hospicce wordt de medicatie geleverd door apotheek Rond en de verpleegkundige zorgt dat de juiste medicatie in huis is.

Begeleiding door huisarts

Indien u van buiten Gouda komt, zal een huisarts van de Huisartsengroep Bloemendaal/Lekkenburg deze zorg overnemen van uw eigen huisarts tenzij anders afgesproken. In overleg komt de huisarts tijdens een van de eerste dagen bij u op bezoek voor een nadere kennismaking.