Tekstgrootte
Info voor Verwijzers
In de Regio
ANBI 2014

Veel gestelde vragen

Hieronder leest u een aantal veelgestelde vragen waar wij u meteen een antwoord op kunnen geven. Staan uw vragen er niet bij, neemt u dan contact met ons op via 'contact' rechtsboven op de home-page van deze website.

 

Aanvraag

Belangrijk voor het doen van een aanvraag (hospice of thuis) is een geldige CIZ-indicatie uitgaande van een levensverwachting van minder dan drie maanden die wordt vastgesteld door een arts. Deze indicatie wordt afgegeven door het CIZ.

 

Specifieke vragen voor het hospice:

 

Zorg en bezoek

Familie en vrienden zien wij niet als bezoek; mogelijk worden er afspraken gemaakt over bezoek indien de bewoner aangeeft dit graag te willen. Voor de vrijwilligers is het prettig te weten wanneer u er bent en weer weg gaat. Zij weten dan dat de bewoner alleen is. Familieleden en vrienden kunnen op elk moment meehelpen met de zorg. Wij stimuleren de mantelzorgers om zoveel mogelijk aanwezig te zijn, en als het kan zoveel mogelijk te doen of met de zorg of met andere ondersteunende activiteiten. 

 

Logeren

Wij beschikken over een logeerkamer op de 1e verdieping met toilet en douche. De kosten voor logeren zijn 15 euro per nacht.

 

Specifieke wensen gasten/familieleden

Wij willen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de gast. De kamer kan worden ingericht met specifieke eigendommen. Ook het meenemen van huisdieren is onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

 

Roken

De bewoner mag op de eigen kamer roken met duidelijke afspraken met de coördinator. Het hospice en het Atelier zijn rookvrij.

 

Maaltijden

Familie kan een warme maaltijd klaarmaken, maar u kunt ook een (diepvries) maaltijd kopen

voor € 6. U kunt mee eten als de kookgroep heeft gekookt, voor hetzelfde bedrag.

 

Parkeren

U kunt uw auto  parkeren op het terrein van het hospice. Is er geen plaats meer dan kunt u parkeren in de parkeergarage van het Groene Hart Ziekenhuis. Voor het uitrijden kunt een uitrijkaartje kopen a € 1 bij de vrijwilligers.

Voor de ambulance of de rouwauto dient de doorgang op het parkeerterrein van het hospice altijd open te blijven.